Roma Krízis Alapkezelő

Roma krízisalap létrehozására!

Szentandrássy István Kossuth – díjas festőművész alkotásai magángyűjteményből eladók!

Roma krízisalapot azért kell létrehozni, mert ez egy olyan kohéziós erő lehet, amiben bízhatnak a magyarországi cigányok, ha a gyorsasága, a hatékonysága miatt – és a bürokrácia kikerülésével – nincsenek a településhez, a polgármesterhez, vagy a CKÖ kiskirályaihoz kötve.

Ha a romáknak problémájuk akad, jogsértés éri őket, vagy váratlan kiadás terheli őket például egy esetleges természeti katasztrófa esetén, a bürokratikus rendszerben a jogot és a lehetőségeket nem ismerő cigány családok elvesznek.

Az Európai Roma Liga tehát azért hozza létre ezt az alapot, mert a zárt-tőke megbonthatatlan, a krízishelyzetekre a törzstőke kamatai használhatók fel.

Ezzel elérjük, hogy a magyarországi cigányságnak mindig legyen pénze a krízishelyzetekre.

Elgondolásunk szerint ezt a roma krízisalapot 6 civil roma szervezet fogja kezelni, megosztva a társadalmi, politikai és anyagi felelősségeket.

Magyarországon ilyen fajta civil alap a romák javára még nem jött létre, nem voltak mecénások, nagyvállalatok, állami cégek, amelyek a roma ügyekbe így befektettek volna.

Ez a roma krízisalap civil önszerveződés és roma önsegélyezés formájában működik majd, és ebben a formában társadalmi felelősségvállalást jelent.

– Nem élhetnek ma Magyarországon gyerekek élelem, tűzelő, meleg ruha és egyéb életfeltételek hiányában.

– Elfogadhatatlan nem csak az, hogy Magyarországon naponta közel 200 ezer gyerek éhezik, de az is, hogy bárkivel vallása, bőrszíne miatt a többség kirekesztően viselkedjen munkahelyen, oktatási és egészségügyi intézményben.

Vannak dolgok, amit csak pénzzel lehet megoldani, nem elég az emberi együttérzés és a kirekesztési igazságtalanság elutasítása.